Els alumnes de 3r i 4t de primària de l’Escorial de Vic visiten Casa Riera Ordeix en el marc del Dijous Llarder

Els alumnes de 3r i 4t de primària de l’Escorial de Vic visiten Casa Riera Ordeix en el marc del Dijous Llarder

Més de 150 alumnes han visitat aquesta setmana, en el marc del tradicional Dijous Llarder, les instal·lacions de Casa Riera Ordeix. I és que la Llonganissa de Vic forma part de la història i de la gastronomia de la ciutat i de la comarca.

Les  instal·lacions de la firma, que aquest any compleix 165 anys, proposen una experiència única, per a petits i grans, que combina tradició, gastronomia i història. De fet, de les 31 fàbriques dedicades a l’elaboració de llonganissa que hi havia a Vic a principis del s. XIX, la de Casa Riera Ordeix és l’única que, actual­ment, queda a la ciutat.  

En aquesta ocasió, els alumnes de 3r i 4t de primària de l’Escorial de Vic han tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà el procés d’elaboració de la Llonganissa de Vic i, al mateix temps, han pogut descobrir les característiques que la distingeixen com és la forma, el color, el tacte i el gust. Durant la visita, els alumnes de l’Escorial també han pogut passejar-se pels centenaris assecadors de la firma, on han pogut retrocedir en el temps i veure les particularitats del procés d’assecat natural. A més, els alumnes han pogut aprofundir en el porc i en la gastronomia de la ciutat de Vic i de la comarca d’Osona.

La Llonganissa de Vic, igual que el Fuet de Vic, és un producte típic de la gastronomia vigatana i osonenca. Productes que els alumnes de l’Escorial han pogut tastar al final de la visita a Casa Riera Ordeix.

torna a l'arxiu